Személyszállítás belföldön - Nemzetközi személyszállítás kisbusszal és autóbusszal
Bíró Zoltán | Személyszállítás kisbusszal Debrecen és környékéről

Ha nincs ötlete, hova utazzon, itt biztosan megtalálja a legjobb célpontot! Legyen szó akár belföld, akár külföldről!

 

Erdélyi körutazás kisbusszal - 2014

(Kérjük érdeklődjön telefonon a +36 20 3144575-ös telefonszámon az aktuális szabad hellyel kapcsolatban!)


Első útvonal

Első nap:
Nagyvárad (pénzváltás). Királyhágón pihenő az („Erdély kapujában”), Tordai-hasadék, 3 km hosszú csaknem függőleges szurdokban, 200m magasságig is emelkedő sziklafalak között (kb. 2 órás túra). Rossz idő esetén a Tordai-sóbányát nézzük meg. Farkaslaka, Tamási Áron sírja és a Trianon- emlékmű megtekintése. Székelyudvarhely (vacsora, szállás)

Második nap:
Székelyudvarhely (reggeli), Zetelaki víztározónál rövid fotószünet. Gyergyószárhegy (Lázár kastély megtekintése, amely az erdélyi reneszánsz legkiemelkedőbb alkotása és ahol Bethlen Gábor erdélyi fejedelem töltötte gyerekkorát), Gyergyószentmiklós. Gyílkos-tó megtekintése után, séta a Pokol kapuján és a Pokol torkán át a Békás szorosonban. Székelyudvarhely (vacsora, szállás)

Harmadik nap:
Székelyudvarhely (reggeli), Parajdi sóbánya bejárása. Szovátán (igény szerint strandolás a Medve- tóban, vagy séta a tó körül és a városban), Korond, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban kiélhetjük vásárlási szenvedélyünket. Szejkefürdő (A legnagyobb székelynek mondott Orbán Balázs síremlékének megtekintése, székelykapu gyűjtemény), Székelyudvarhely (vacsora, szállás)

Negyedik nap:
Székelyudvarhely (reggeli), Székelykeresztúr, Gyárfás kúria, ahol Petőfi Sándor töltötte életének utolsó éjszakáját. (Petőfi körtefája). Fehéregyháza, emlékmű (itt látták utoljára Petőfit). Segesvár, a középkori hangulatú szász város tárul elénk. Rövid séta alkalmával láthatjuk az óratornyot, Kolostortemplomot és Drakula szülőházát. Érkezés az esti órákban.

Önszerveződő csoportok által szervezett utazás, amelyre korlátozott számban még várnak jelentkezőket. Az útvonal kis mértékben, az időjárás miatt változhat. A részvételi díj: 36 000.-Ft/fő, mely tartalmazza az utazást, a szállást, a reggelit és a vacsorát.

Érdeklődni: Biró Zoltán (Telefon: +36 20 3144575 - Email: birozoltan0205@gmail.com)


Második útvonal

Első nap:
Nagyvárad (pénzváltás). Királyhágón pihenő az („Erdély kapujában”), Tordai-sóbánya, a turisták által közkedvelt bányában eltöltünk kb. 2 órát.  Farkaslaka, Tamási Áron sírja és a Trianon- emlékmű megtekintése. Székelyudvarhely (vacsora, szállás)

Második nap:
Székelyudvarhely (reggeli), Busszal elmegyünk Ivó községig, ahonnan terepjáróval felmegyünk a Hargitára (előzetes egyeztetés alapján). Túra az 1800 méter magas Madarasi Hargitára. Pihenő a Horthy-korban épült hegyi menedékházban, ahol lehetőség van enni-inni, innen gyalog megyünk tovább a csúcsra. Visszaérkezünk Ivóba ahol pálinkával, csorba levessel,lekváros buktával és kávéval várnak bennünket.(ennek a költsége kb. 2200ft/fő) Székelyudvarhely megismerése. Főtéren (Emlékezés parkja, Orbán Balázs szobra, Vasszékely szobor, Vármegyeháza, református kollégium) szabad program, vacsora, szállás.

Harmadik nap:
Székelyudvarhely (reggeli), Csíkszereda (Makovecz templom megtekintése), Csíksomlyó kegytemplom felkeresése, bátrabbaknak a pünkösdi búcsúmenet bejárása. Felmászunk a Kis-Somlyó hegyre (Salvator kápolna, Szenvedő Jézus kápolna). A nyeregtetőn megnézzük a Makovecz Imre által tervezett oltárt (Hármashalom). A Szerzetesek „feredőjében” megmossuk beteg testrészeinket, majd megkóstoljuk a Borvizet. Irány Csángóföld. Gyimesek, az ezeréves határ legkeletibb pontja. Gyimesbükk (a Rákóczi-vár romja, Kontumáci – kápolna és a katonai emlékhely megtekintése). Székelyudvarhely (vacsora, szállás)

Negyedik nap:
Székelyudvarhely (reggeli), Korond, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk meg, majd a kirakodóvásárban kiélhetjük vásárlási szenvedélyünket. Körösfő, varrottas kirakodóvásár, rövid pihenő. Nagyvárad. Érkezés az esti órákban..

Önszerveződő csoportok által szervezett utazás, amelyre korlátozott számban még várnak jelentkezőket. Az útvonal kis mértékben, az időjárás miatt változhat. A részvételi díj: 36 000.-Ft/fő, mely tartalmazza az utazást, a szállást, a reggelit és a vacsorát.

Érdeklődni: Biró Zoltán (Telefon: +36 20 3144575 - Email: birozoltan0205@gmail.com)

Személyszállítás - Kisbusz bérlés - Minden jog fenntartva 2010 - Bíró Zoltán e.v.